activiteiten

zaterdag 3 juni, zondag 4 juni, maandag 5 juni 2017 - op de bovenverdieping van het kasteel

Kolle's Kunstsalon presenteert SUBJECTIEF
met Emwee en Geo De Bruycker

Emwee - Naaktfotografie

Deze kunstfotograaf uit Gent is een ex-werknemer van het stadsbestuur. Op rust sedert 2008 na jarenlange dienst bij de havendienst, dienst bad- en zweminrichtingen en de sportdienst. Tevens doet hij vrijwilligerswerk bij het OCMW van Gentbrugge.

Als fotograaf is hij autodidact en is reeds in 1969 begonnen met analoge naaktfotografie in zwart/wit en sepia. Vanaf 2004 ook digitaal en in kleur.

Het is hem geenszins te doen om erotiek. De schoonheid van het licht op de vrouwelijke huid, hetzij jong of ouder, is wat hem treft en die hij wil vastleggen.

Jaarlijks neemt hij deel aan de tentoonstellingen die door de collega’s van de stadsdiensten georganiseerd worden. Telkens met groot succes. Sedert 2010 is EMWEE ook huisfotograaf van theater Scala te Gent.

Vanaf 2003 schrijft hij ook gedichten en nam reeds verschillende keren deel aan poëzieavonden op diverse locaties. Zijn kunstige foto’s en zijn poëziewerk zijn te ontdekken in ons kunstsalon.

Emwee

Geo De Bruycker - Grafiek op zink

Het leven is continu in beweging, niets blijft zoals het is. Ook de mens, die zijn oorsprong vindt in de natuur, is aan de cyclische bewegingen van de natuur onderworpen. Dit is een eeuwige gesloten kringloop, het terugkeren van het leven, waaraan niet te ontkomen valt.

Generatie na generatie volgen elkaar op. Elk individu laat een spoor achter in het leven hetzij in de vorm van een belopen pad, hetzij door een realisatie, hetzij door een simpele handtekening. Elke handeling is in strijd met de natuur en laat tekens achter die we als littekens kunnen beschouwen. Deze gedachte vormt het uitgangspunt voor de creativiteit van Geo De Bruycker.

Hierbij vertrekt de kunstenaar dikwijls vanuit het spoor dat anderen nagelaten hebben, zoals het hergebruiken van afbouwzink of het integreren van oude documenten. Daarbij evoceert hij in al zijn werken een geëigende schriftuur van onleesbare tekens die refereren naar verloren culturen.

Die schrifttekens op recuperatiezink worden unieke kunstwerken, zonder expliciete boodschap maar esthetisch waardevol om te ontdekken. Nu in het kunstsalon van het Kollekasteel.

Geo De Bruycker

maandag 5 juni 2017 - 12u tot 14u

Kollebistro

In de Kollebistro kan je maandag gezellig komen lunchen tussen 12u en 14u.

Menu:

  • Bolletjes in tomatensaus aan €18,00 pp
  • Vol au vent met frietjes aan €18,00 pp
  • Scampi met frietjes aan €20,00 pp
  • Stoverij met frietjes aan €18,00 pp
  • Bolletjes in tomatensaus aan €18,00 pp

* Kinderen tot 12 jaar krijgen dit allemaal aan €10,00 pp

maandag 5 juni 2017 - 9u tot 17u - in het cultuurpark Kollekasteel

Rommelmarkt

Het is een traditie: de maandag van Pinksteren is het rommelmarkt op de Kollefeesten.

Van heinde en verre komen er diverse nieuwsgierigen op af die van kraampje tot kraampje kuieren in de schaduw van het Kollekasteel. In de voorbije jaren kon je dan ook over de koppen lopen om koopjes te doen. In één van de kraampjes van de rommelmarkt vindt u beslist wat u zoekt. Het is er genieten van de aparte sfeer én je kan op de koop toe gouden zaakjes doen. Neem gerust uw familie mee want naast de rommelmarkt, waar het gezellig snuffelen is, zijn er natuurlijk nog de Kollefeesten zelf. Er zijn diverse gezellige gelegenheden voor een hapje en een drankje. U kunt genieten van een optreden en de kinderen kunnen zich uitleven op de Kollekermis. Voor iedereen is hier wel iets te vinden!

Op zoek naar leuke spulletjes en genieten van een aangename dag? Kom dan op pinkstermaandag tussen 9u en 17u naar de rommelmarkt tijdens de Kollefeesten in Mariakerke.

Met dank aan onze sponsors: