welkom op de kollefeesten

58ste editie van de jaarlijkse Kollefeesten
op 19, 20 en 21 mei 2018

We staan klaar om u met zijn allen te ontvangen op onze 58ste Kollefeesten!

Dit jaar optredens van: DJ Kenneth, AnnLee, Mutse, Boogie Phil & The Wise Guys, The Flashbaks, Het Verloren Akkoord, Tante Carla, Lizz, Celtic Spirit Dancers en The Covrettes.

Voor de 58ste Kollefeesten heeft het kunstsalon gekozen om twee topkunstenaars uit de streek te presenteren. Zij spelen een stijlvol duet in ons kasteel: Achiel Pauwels (tekeningen) en MaRf (keramiek sculpturen). Lees hier meer over op de activiteiten pagina.

Voor onze kinderen is er jaar een eigen driedaagse Kinderkollefeesten! Animatie is onder meer verzekerd door Kolle got Talent, straatartiest SONAZ DE NAR, Jongerenkoor Furiakanti, Discoshow ’t Klutske en nog zoveel meer. Ze kunnen ook komen meedansen met de IMPACT DANCE GROUP. Maar sport vinden we ook belangrijk voor onze kinderen. Daarom organiseren we na het succes van vorige jaren onze vierde KOLLE KIDS RUN. En er is natuurlijk ook onze KOLLEKERMIS met diverse kraampjes, kindermolen en autoscooter. Ontdek het allemaal bij de Kinder Kolle-activiteiten.

Voor een gezellig samenzijn genietend met een drankje kunt u terecht in onze BAR POPULAIRE, FEESTTENT, CAFÉ FOLKLORE of op het TERRAS CAFÉ. Voor de kleine en grote honger kunt u terecht in diverse eetstandjes voor wat streetfood en op onze KOLLE'S BARBEQUE. Voor de barbeque zijn er al kaarten te verkrijgen in het kasteel, via info@kollekasteel.be of via het bestuur.

Duet in Stijl


Zalen

Kinderkollefeesten 2018!

Vorig jaar bleek de 3 dagen Kinderkollefeesten een groot succes! Vandaar ontstond het idee om het dit jaar nog indrukwekkender te maken door een werkgroep Kinderdorp op te starten, welke bestaat uit jongeren van de Kollegemeenschap, Chiro De Kaproenen en Scouts Ardu. De vaste kern is geboren, maar die mag uiteraard nog aangevuld worden door jongeren vanuit de grote Kollegemeenschap!

We brainstormden rond het idee: “Hoe betrekken we jonge gezinnen met kinderen uit Mariakerke-Kolegem bij de jaarlijkse Kollefeesten?”. Na een paar ideeën kwam er een topidee uit de bus. Waarom geven we onze jonge talrijke kinderen niet hun eigen 3 dagen feest op een eigen ruimte en zo is het Kolles Kinderdorp geboren!

Gedurende de 3 dagen kunnen de kinderen iedere namiddag genieten van Kolles Kinderdorp, voor alle leeftijden, terwijl de ouders, grootouders en vrienden genieten van een drankje en een hapje, alsook een streepje muziek! Vroegere jaren was ik, zelf ouder zijnde, veel geld kwijt om dat mijn dochter bleef spelen om een cadeautje te winnen. Ook dat hebben we opgelost, nu mogen de kinderen voor 5 euro per kind, per dag, onbeperkt genieten van alle activiteiten.

Benieuwd naar het programma van de Kinder Kolle-activiteiten?

We verwachten dus, jullie allen, samen met mama en papa, oma en opa, tante en nonkel,…. om de eerste editie van het Kolles Kinderdorp te beleven!

Tot dan?!

De werkgroep Kolles Kinderdorp

Met dank aan onze sponsors: