Even voorstellen

het kasteel

de vzw de medewerkers het bestuur

het kasteel

het kasteel vandaag

Het Kollekasteel is een 19de eeuws kasteel dat in 1969 werd aangekocht door de vzw Kollekasteel om de nood aan lokalen en terreinen voor groeperingen en verenigingen in Mariakerke-Kolegem te helpen oplossen. Het werd met eigen middelen, stukje bij beetje gerenoveerd en gerestaureerd tot een volwaardig multifunctioneel cultureel ontmoetingscentrum dat voldoet aan alle hedendaags comfort en geldende veiligheidsnormen.

In een uniek retro-kader beschikt het Kollekasteel vandaag over een café, een moderne professionele keuken, twee zalen van respectievelijk 40 en 120 personen (250 staand) en drie vergaderzalen. Het domein rond het kasteel beslaat meer dan 5000 m² en bevat een terras, ruime tuin, parking en bijgebouwen. Dit alles staat ter beschikking van particulieren, bedrijven en het lokale verenigingsleven voor feesten, evenementen en sociaal culturele activiteiten.

1/6

Zoals het vroeger was. Het Kollekasteel, toen nog "Chateau Herry" of later "Les Vignes Vierges", in zijn oorspronkelijke glorie. Merk ook het romantische kasteelpark op met vijver op de voorgrond (nu verdwenen) en het koetshuis op de achtergrond.

Het Kollekasteel omstreeks 1903, al helemaal begroeid met klimop.

De trap en de trapzaal geven nog een beeld van de grandeur van weleer.

Het Kollekasteel werd voor het grootste deel met eigen middelen, stukje bij beetje gerenoveerd en gerestaureerd tot een volwaardig multifunctioneel cultureel ontmoetingscentrum dat voldoet aan alle hedendaags comfort en geldende veiligheidsnormen. Het interieur is gerenoveerd in een uniek retro-kader en verbergt nog een deel van de originele aankleding.

Het Kollekasteel zoals het er vandaag uitziet na de restauratie van het Mansardedak en de gevelreiniging in 2006.